Het Cultuurpodium Ontmoetingskerk sluit met een pianoconcert door de bekende Pianiste Anna Fedorova haar eerste seizoen af
In de Ontmoetingskerk werden ongeveer 140 bezoekers, jong en oud getrakteerd op een zeer mooie muzikale middag, met de titel ‘At the Movies’. Bijzonder aan dit concert waren de extra’s in de vorm van de vertoonde filmbeelden die de live muziek nog meer betekenis gaven.
Het Zeeuwsstrijkkwartet opende het concert met de welbekende Paramount openingstune die voorafgaat aan vele filmvertoningen. Hierna werden de bezoekers meegezogen in de filmvertoning Mishima met de live muziek van Phillip Glass. Via de indringende melodieën van Schindlers List en Air van Bach, de wat modernere muziek van John Williams kregen we een romantisch kijkje in de Godfather.
Zondagmiddag 19 november was de Ontmoetingskerk bijna uitverkocht voor de voorstelling van ’t Ravelijn Kwartet. Na de introductie door Deborah de Weerd gaf één van de pianisten, Ted van der Heijdt, enige uitleg over de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Daarna luisterde een aandachtig publiek, waarvan meerdere mensen met de ogen gesloten en wiegend op het ritme van de vier piano’s zaten te genieten, ruim een uur lang naar de verschillende thema’s van de muziek. De vier pianisten communiceerden met een kleine hoofdknik om aan een volgend onderdeel te beginnen.
Simeon ten Holt (1923-2012) is een van Nederlands meest bekende componisten. Hij begon zijn studie in Bergen bij Jacob Domselaer en Nico Schuyt. Pas in 1949 vertrok ten Holt naar Parijs om aan de École Normale de Musique de Paris te studeren bij de componisten Arthur Honegger en Darius Milhaud. Hij ontwikkelde destijds zijn eigen componeertechniek, de diagonaalgedachte, waarin hij tonale en atonale muziek combineerde.
Op 12 oktober bezochten tweemaal ruim 120 leerlingen van de groepen 7 en 8 van drie Bergse basisscholen de voorstelling van het trio Bert Vos: Wie niet weg is, wordt gezien!
Op basis van de boeken van zijn moeder, Ida Vos, die de oorlog overleefde, vertelde hij het verhaal van de Tweede Wereldoorlog, met de Jodenvervolging en onderduiken, gelardeerd met stukjes muziek. Er werd door de kinderen intens geluisterd en ze bedankten de spelers aan het eind met een spontaan applaus.
Pagina 1 van 2